Декоративни дървета и храсти

Привет градинари любители, професионалисти озеленители и всички Вие, които имате нужда да засаждате растения. Градинари.БГ разширихме асортимента на предлаганата от нас растителност. Освен декоративните храсти и дървета, вече предлагаме богата гама овощни дървета и плодни храсти произведени в лицензиран елитен разсадник.

За любителите на гроздето и качествените вина, предлагаме десет сорта десертни лозички и три сорта винени. Много скоро тези растения ще може да поръчате от нашият онлайн магазин. Ако веднага проявявате интерес, може да изпратите запитване на електронната ни поща или директно да ни се обадите.

Горещото предложение в момента са декоративните дървета рустифина , която предлагаме на гол корен, на цена 8.00 лева. Рустифините са 1.50 – 2.00 метра. Куриерите ще Ви ги доставят до офис или директно до вашата врата.

Брезички , които са приготвени с бала пръст около кореновата система, увита в зебло и мрежа за безпроблемно транспортиране. Важно е да отбележа , че балата пръст тежи, което увеличава цената на доставката , ако тя е с куриер. Но това е най- сигурния начин за засаждане на дърво с такива размери.

Веймутов бор имаме прекрасен. В момента два веймутови бора с размери 4.50 – 5.00 метра красят двора ни. Имаме и 3 по- малки екземпляра с размери от 2.50 метра.

Есента е студена, но благоприятна за засаждане на декоративни дървета, овошки, лозички и храсти. Просто спазвайте основните правила за засаждане и успехът Ви е гарантиран. Когато растенията Ви са на гол корен и нямате възможност да засадите веднага, просто не оставяте корена открит. Засипете с пясък или пръст, за да го предпазите от засушаване и сутришните слани и мразове.

Претъпквайте хубаво растението и още по – хубаво го полейте. Есента е студена, сутришните слани мокрят обувките и това подлъгва много градинари, че има влага в почвата. Напротив. Докато изкопавате дупката за растението ще се изненадате , колко е суха земята. Поне десет литра вода на дърво ще уплътни пръста около корена и ще достави необходимото количество влага.

Желая Ви лек и спорен ден.

Венци Маринов

бутони за социални мрежи

Етикети: , , , ,

10 коментара по “Декоративни дървета и храсти”

 1. HRISTINA казва:

  Здравейте !
  Мястото ни е много слънчево, а градината ни е малка и искам да използвам рустифина за да придам малко екзотика и цвят в градината си . Знам ,че прави интересна корона и има много интересен и продължителен цъфтеж, а есента листата се обагрят в оранжево червено. Много харесвам и магнолиите.Ще се свържа с Вас.

 2. Въкъвчиева казва:

  Привет приятели!

  Ако си спомняте миналата година накупихме от вас доста овошки за имота в село Орешак до Троян. Жената с каубойската шапка съм.

  Пиша ви с благодарност за добрата продукция и полезните съвети.

  Винаги е полезно да се работи с компетентни хора като вас и затова къде ли не съм ви препоръчала.

  Бъдете здрави и продължавайте да сте полезни на хората.

  Специални поздрави на Радинка и догодина ако е рекъл господ държа да ви изпратя бутилка Троянска сливова собствено производство. :)

  Много здраве и весело посрещане на празниците!

 3. Нели Борисова казва:

  Здравейте, искам да попитам за проблем с Лигуструма ми.
  От 3 години имам засадени храсти покрай оградата, подрязвам ги редов но 2-3 пъти в годината, но тази година от към оградата и в средата на храстите клоните са голи. Имат листа само отгори и на лицевата стана, даже и тези на лицевата са по редки.
  Какво да правя ако намаля драстично височината дали ще има ефект? Сега са високи около 1,30м.

 4. Градинаря казва:

  Здравейте. Това се случи с почти всички живи плетове изградени от лигуструм. Просто зимата беше доста тежка и им се отрази зле. Лигуструмът израства бързо на височина, така че аз Ви предлагам да го подрежете малко над последните листа ( тези, които избиват от основата на растението ). Така ще подновите растението и ще сгъстите плета. Желаната височина ще постигнете малко по- късно. След като подрежете растенията, оплевете около тях, наторете ги и ги полейте обилно. Колкото по – редовно поливате и подрязвате плета, толкова по- бързо ще го възстановите. Ако имате още въпроси – не се притеснявайте.

  Желая Ви лек ден.

  Венци Маринов

 5. Нели Борисова казва:

  Много благодаря за компетентния и изчерпателен отговор още утре ще започна да изпълнявам препоръките Ви и се надявам резултата да не закъснее. Искренно благодаря отново.

 6. las artes казва:

  [size=17px][color=#804000]Луковичните Ако сте купили сухи луковици, трябва да ги засадите веднага. – Нарцисите се засаждат през септември и октомври, лалетата – между септември и ноември. – Многообразните по форма и цветове цъфтящите луковични са подходящи почти за всякакви условия в градината, освен за голяма сянка. Те са чудесно решение за сандъчета на прозореца и за алпинеуми. Луковичните за градината могат да бъдат засадени самостоятелно в лехи, между тревата или около широколистни храсти и дървета. Най-ефектно е да бъдат засадени на гроздове от по 6, 12 или 24 броя. – Луковиците се засаждат със заострената част нагоре, от която излизат листата. Дълбочината на засаждане по правило трябва да е равна на два пъти големината на луковицата. Луковиците на минзухарите се слагат на 5-7 см в почвата, на нарцисите – на 5–12 см, а на лалетата – на 7–15 см. Между големи луковици се оставя разстояние от 7-8 см, а между малките – 2–3 см. След засаждането луковиците трябва да бъдат полети обилно. За да защитите почвата от изсъхване и внезапно измръзване, няколко дни след засаждането на луковиците покрийте мястото с органична тор (изгнили листа, натрошена кора от дървета, животинска тор). Много важен момент за правилното развитие на луковичните е доброто отцеждане на почвата.

 7. Красимира казва:

  Здравейте! Искам да Ви попитам за декоративните дръвчета.Пред терасата си имаме хубава градинка на която и се радваме не само ние, но и който мине покрай нея . Проблема ни е ,че ни трябва сянка защото сме с изложение запад и лятото не се издържа на терасата. Решихме да си засадим декоративни дръвчета та да ни пазят сянка.Покрай нас има доста див орех или по-точно айлантус, но четох много лоши неща за него в интернет и не ми се ще да ми превземе градинката.Между другото мястото където трябва да засадим едното дръвче е между тротоара и градинката и е на 2,5м от терасата.Живеем на първия етаж ,но терасата е малко по високо все едно сме на втория етаж.За другите дръвчета просто искаме да има някаква симетрия.Според вас дървото рустуфина би ли ни свършело работа или ще ни посъветвате за някое друго.Моля да ми пишете и как може да си ги поръчаме и каква ще им е цената. За доставката разбрах , че ги доставяте безплатно ,но ако има някаква промяна пишете.Благодаря Ви предварително от сърце!

 8. Градинаря казва:

  Здравейте,

  доставката е безплатна само ако е в рамките на град Ловеч. Когато доставките са за други населени места, обикновено използваме куриер по желание на клиента и доставката е за сметка на клиента. Държа да отбележа, че с основните куриерски фирми сме договорили отстъпки от таксата за доставка и така натоварваме минимално растителността с транспортни разходи.

  Относно избора на дърво…. щом дивият орех не Ви е вариант , следователно и рустифината няма да е подходяща. Рстифината е ” агресивна” и ще превземе вашата градинка, освен това не е дърво ” за сянка “. Вие се нуждаете от широколистно дърво с бърз,интензивен растеж, подходящо за градски условия. Такива дървета са : липа, чинар, каталпа, бреза и др.

  Бреза, каталпа, чинар с размери 2.00 – 2.50 метра, извадени с бала пръст , ще започнем да продаваме след около десетина дена на цена 35.00 лева. Трябва да изчакаме да започне листопада и започваме да вадим от земята, да ги опаковаме и подготвяме за продажба. Ако желаете снимка, пишете ми и ще Ви изпратя.

  Лека вечер.

 9. Виолета Теофилова казва:

  здравейте,

  имам питане:дървото растофина много ми харесва,мога ли да го засадя във голяма саксия и да расте на открито?

  Благодаря и хубав ден!!!

 10. Градинаря казва:

  Здравейте,
  можете да засадите и да отглеждате рустифина по този начин. Трябва да сте внимателни с поливките. Когато растенията се отглеждат в саксия има опасност от приполиване или засушаване, но ако поливките Ви са умерени, с рустифините няма да имате проблем. След няколко години, ( в зависимост от това колко Ви е голяма саксията ) кореновата система ще изпълни обема на саксията и ще трябва да засадите тази рустифина в по- голяма саксия или директно в земята.

Вашият коментар