Поддръжка на градини

Привет от екипа по озеленяване и градина.Поддръжката на вашата градина през зимата е мероприятие,което няма да Ви отнеме много време, но определено ще ви спести неприятни моменти.

След като се ” радвахме ” на необичайно топли дни, януарски дъждове и дворове пълни с грейнали кокичета, ето че зимата най- накрая дойде.Мокрият сняг, който вече трети ден вали, може да нанесе сериозни щети във вашата градина.

Вярвам , всички Вие сте зазимили растенията, но ще е добре ако почистите снега от тях.Това, че сте пристегнали растенията, ги прави устойчиви и трудно би се счупило някое клонче, но има вероятност цялото растение да поддаде под тежеста на снега.

Това най- вече се отнася за живите плетове.В районите с обилни снеговалежи, е хубаво формата на плета да е обратно-трапецовидна.Така подрязан плета ще задържа по- малко сняг и ще е по- стабилен, следователно се намалява опасноста от разваляне на формата, накланяне и дори пречупване на растенията.

За това, когато почиствате пътеките в двора и градината, отупвайте снега от растенията, при които има опастност за щети.Където храстите са ниски, снега ги покрива равномерно и няма опастност от пречупване,там не почиствайте снега, защото служи като ” пухено ” одеало и ги предпазва от слани и измръзване.

Екипа на Градинари.БГ Ви желае лек и спорен ден

сподели бутон

Етикети: , ,

Вашият коментар