проект ” Моята градина ” 16.04

Привет от екипа по озеленяване. Работата в градината не търпи отлагане и особено сега, когато всички растения се пробуждат, задълженията на градинаря растат ли, растат.

Явно времето не е на наша страна. За да избегнете прерастване на тревата, ще Ви се наложи да я косите дори при наличие на толкова влага. Най – подходящият момент е в следобедните часове, между 14.00 и 18.00, когато температурата се повишава и дори да е облачно, стига да не вали, тревата става за косене. Дори в основата си тревата да е мокра, това не трябва да Ви отказва. Прокарайте ръка по върховете на тревичките и ако не се намокри, вдигнете косачката си на най- висока степен и косете без да бързате.

Косачката трудно ще поема по- големи количества трева, а и ако ножът на косачката не е достатъчно остър, допълнително ще натоварва машината. Движете се бавно и на малки откоси окосете моравата. Повярвайте ми, ако тревата прерастне и полегне, ще загубите много повече време и нерви.

Това, което може да се свърши в градината, въпреки дъждовете е да подсеете празните места в тревните площи. Ако тревата не е успяла да се възстанови до сега и да запълни дупките, то най – вероятно там ще се появят плевели [ лазарка, глухарче, лепка и / или много други].

Вземете грапа и почистете петното от сухите треви и разрохкайте повърхността. Ако е калничко, не се притеснявайте. Разпръснете тревните семена и ги покрийте със смес от пясък и торф, които можете да закупите от градинския център в торби. Претъпчете и оставете останалото на майката природа. Валежите ще Ви спестят поливката. Остава Ви доволно да се приберете вкъщи и да чакате по- подходящо време за работа.

Това, с което може да се похвали екипа на Градинари.БГ за тази седмица е успешно иградена напоителна система.Създадохме я съвместно с фирма РБ иригейшън и ландшафтен дизайн.
Въпреки студената и дъждовна пролет, не трябва да забравяме за горещите летни дни.

Екипа по озеленяване и градина Ви желае лек и спорен ден

бутони за споделяне

Етикети: , ,

Вашият коментар