Почистване на терени от Градинари.БГ

Привет от екипа по озеленяване и поддръжка на градини! Ние от Градинари.БГ в стремежа си да покрием всяко желание на клиента, извършваме и услугата – почистване на терени.

Представяме ви наш обект, който трябваше да окосим и да почистим от новопоявили се храсти и млади дървета. Желанието на клиента е да се запази диворастящата трева, която е много устойчива на климатични условия и на утъпкване, но също така и бе нужно да се премахнат широколистните треви, храстите и младите издънки на дървета от коренища и семена.

Задължително е на такива терени да се направи добър оглед преди да се стартира с косенето на тревата, защото обикновено тя е висока и трудно се забелязват различни предмети като камъни, строителни остатъци, коренища и сухи клони, които могат сериозно да повредят техниката.

Там , където теренът е неравен и растителността не позволява да бъде окосена с косачка, използвахме мощен тример за професионална работа. Така успяхме да окосим между камъни, плочи и дървета. С помощта на гребло трябваше да се съберат растителните остатъци, което освен че придава завършен вид улеснява и следващото косене.

След като обесопасихме терена стартирахме с окосяването на тревата. Стратегията ни беше при първото посещение /непознат терен/ косачките работят на максимална височина за да се избегне случайно пропуснат камък.

Както споменах собственикът на този терен желаеше да запази диворастящата трева и редом с това ни беше поставена задача да се преборим с широколистните треви. За целта след като почистихме и окосихме терена третирахме тревната площ с препарата МАТОН 600 в доза 110 мл/дка. Участъците с по- упорити треви, храсти и коренищата, които не успяхме да извадим третирахме с тотален хербицид. Някои от набелязаните растения няма да успеем да унищожим сега с помощта на препарати, но на есен когато почвата е по- мека ще бъдат изкопани.

Почистването на терени е трудоемка работа. Изискват се доста усилия, търпение и качествена последваща поддръжка, защото в природата празни пространства няма. Веднъж почистен, поддръжката на терена се изразява в редовно косене и регулярно третиране с препарати. Резултатите са видими.

Екипът на Градинари.БГ Ви желае спорна седмица.

социални мрежи

Етикети: , , ,

2 коментара по “Почистване на терени от Градинари.БГ”

 1. Красимира Илиева казва:

  Здравейте,
  Едни “приятели” направиха в двора ни,който се намира в с.Равнище/Ябланица/поливна система.Трябваше да бъде автоматична,но в последствие я направиха ръчна/с кранчета/тъй като имало повишение на програматора,което се оказа лъжа,тъй като в интернет видях,че няма промяна в цената.Нашата пол.с-ма ,не е изпълнена по правилата като вашата показана в сайта ви,тъй като вече има трева.Въпросът ми е:Може ли да сложите програматор,датчик за дъжд и каквото още е необходимо. Сигурно оферта може да ми бъде дадена след посещение на място.Очаквам вашия отговор.
  К.Илиева

 2. Градинаря казва:

  Здравейте. Няма непоправими неща. Определено ще се наложи да се направи оглед, защото така ще се запознаем със ситуацията в детайли.

  Предлагам Ви да ми се обадите ( 0887 406 992 Венцислав Маринов ) , за да уточним подробностите. А ако имате възможност, може да изпратите на електронната ни поща, проекта на поливната система и снимки. Желая Ви приятен ден.

Вашият коментар