Армерия (Armeria maritima)

Привет озеленители. Нашият избор за онлайн цвете на седмицата е прекрасната армерия. Често срещаме армерия в озеленените градини, в дворове, засадена в кашпи по балконите. Причината е , че всеки, който веднъж види цъфнала армерия, иска да отглежда това растение и да му се наслаждава през годините.

Както виждате от снимката, армерията, представлява туфичка финни тревисти листа, от която в началото на лятото (месеците Май- Юни) се почвяват прекрасни, кръгли, цикламени, розови или бели цветчета, според вида растение, което отглеждате. Армерията е непретенциозно растение, в природата обхваща широк спектър от местообитания, от блатата до планинските върхове. Растението е студоустойчиво и предпочита по- слънчевите части на градината. На височина достига до около 20 сантиметра и е незаменима при изграждане на скални кътове и алпинеуми.

Армерията изисква минимална поддръжка, която основно се изразява в премахване на прецъфтелите цветове, което е препоръчително. Така ще удължите цъфтежа и ако армерийката се чувства добре , ще ви радва с цветовете си чак до есента. Екипа на Градинари.БГ, ползваме това растение в нашите озеленявания, защото носи моментален ефект.

Както виждате от снимката долу, която е правена в началото на Юли, армерията служи като цъфтящ акцент и в цветната градина, като и придава див, естествен вид. Един градинарски съвет, не я преполивайте.

Армерия се продава във всеки градински център и в повечето разсадници. Препоръчваме Ви да си купувате растения произведени в България. Това Ви гарантира 99.9% успех при засаждане. Mожете да си купите “прекрасната Армерия” от , онлайн магазин за цветя и декоративни храсти и дървета. Цената на армерия в контейнер е 2.40 лв. ( бяла и цикламена ).

Желаем Ви приятен ден.

бутон за социални мрежи

Етикети: , , , ,

5 коментара по “Армерия (Armeria maritima)”

 1. RENI казва:

  ЗДРАВЕЙТЕ!!! Скоро открих вашия сайт, и съм много очарована от него! Има много полезна информация. Понеже имаме вилно място и се посещава по рядко и при липса на човек постоянно там, трябва да се мине на вариант по устойчиви на засушаване видове и такива с по малко грижи а с голям ефект,смятам че армерията е подходяща. Благодаря Ви !

 2. goliat казва:

  Рени, благодарим Ви. Стараем се да създадем един полезен сайт … :)
  Армерията определено е устойчиво растение,невзискателно и може да е един от видовете, които да ползвате за направата на вашата цветна градина. Успех и ако имате въпроси , ние сме насреща.

 3. Градинаря казва:

  Благодаря Ви

 4. Petia казва:

  Невероятно.

 5. Градинаря казва:

  :).. радвам се , че ти харесва. Армерийката прави чудеса

Вашият коментар